Student verkoopt online muntthee

https://www.rtvutrecht.nl/embedded/1347800/

UTRECHT - De Utrechtse student Saber Benjah is zijn eigen onderneming gestart waarmee hij Marokkaanse muntthee online verkoopt. Hij haalt zijn munt van boeren op het platteland in Marokko.

Sabers opa was een van de eerste dertig gastarbeiders die naar Utrecht kwam en schonk graag muntthee in. Zijn vader bracht verse munt rond in een bestelbusje in de Kanaalstraat aan de lokale winkels. "Ik vind het bijzonder om op deze manier in de voetsporen van mijn opa en vader te treden", zegt Saber.

ZES EURO
Een doosje met Marokkaanse muntthee, Saber noemt het mintthee, kost zes euro en daarmee zet je zeven kopjes thee. Omgerekend bijna een euro per kopje. Dat lijkt best prijzig, zeker als je ook gewoon muntthee kunt kopen.

Saber denkt daar anders over. "Mijn muntthee smaakt totaal anders. Mijn doel is om mensen samen te brengen door ze het moment te laten beleven, geïnspireerd op de Marokkaanse theetraditie waar mintthee een uitnodiging is om te verbinden."

De boxen verkopen volgens hem goed goed. "Maar het gaat niet alleen om de cijfers. In de Marokkaanse cultuur is thee drinken een ervaring. Dat wil ik graag naar Nederland brengen en hoop ik met deze boxen te doen."

Tien procent van de opbrengst doneert Saber aan stichting Elk Kind Een Schooltas.

Bron: RTV Utrecht