5x waarom muntthee goed voor je is

5x waarom muntthee goed voor je is

Niets lekkerder dan met een kop thee op de bank neerploffen. Tip: neem muntthee. Vijf redenen waarom muntthee gezond voor jou is.

Al duizend jaren lang is muntthee – eigenlijk geen echte thee omdat er alleen maar munt in zit – populair. Dat heeft de theesoort onder andere te danken aan de medische werking. En daar zijn wij heel blij mee. Want gezond = fijn.

Vertering
Munt is goed voor je darmen en spijsverteringskanaal. De natuurlijke doorstroom in je lichaam wordt ondersteund. Vaak last van verstopping? Muntthee helpt je de boel weer op gang te krijgen.

Hongerstiller
De sterke geur van muntthee zal je honger stillen en dus voorkomen dat je weer een zoete snack in je mond stopt. Koekje erbij? Nee dus.

Relaaaaax
Ga jij al stressen bij het woordje ‘vakantie’? Met muntthee niet meer. De drank heeft namelijk ook een relaxte werking: onderzoek van NASA toonde aan dat de stress met een kwart vermindert als je ruikt aan munt. Hup, met die neus boven je theekop dan maar.

Anti-griep
Voel je een griepje aankomen of heeft de griep je al harteloos geveld? Muntthee lost je slijm op en laat je daardoor beter voelen tijdens een verkoudheid. En als je je benauwd voelt, kun je ook boven een stoombadje met munt hangen. Onsexy, maar wel gezond. Ook ontspannend voor je spieren.

Reisziekte
Word jij misselijk tijdens het reizen? Muntthee gaat je misselijkheid tegen. Als je last hebt van reisziekte, neem dan een kopje muntthee om de reis aangenamer te maken.

bron: http://www.libelle.nl/mensen/actueel/waarom-muntthee-goed-jou